Kirss.Net

Sunday, 07 March 2010 17:08

Mille poolest erinevad naised meestest?

8. märtsi, ülemaailmse naistepäeva puhul otsustasime uurida, kas tõesti on naised ja mehed niivõrd erinevad, ühed Veenused, teised Marsilt, või on tegemist vaid kuulujuttudega...

Jätame vahele niivõrd iseenesestmõistetava suguorganite erinevuse ning keskendume palju huvitavamatele füsioloogilistele iseärasustele.  

naistepäev 

pilt: Dynamite_Imagery|freedigitalphotos.net

 

NAISED KÜLMETAVAD ROHKEM

 

Teadlased on tõestanud, et naiste jalad ning käed külmutavad rohkem, mida saab seletada õhema naha ning väiksema lihasmassiga, ning külmuvad ka ise kiiremini. See on ju suurepärane ettekääne, et osta endale uus kampsun või jope!

 

NAISTEL ON PAREMINI ARENENUD KUULMINE JA HAISTMINE

 

Selliste iseärasuste tekkimise põhjus on organismi kohastumine laste kasvatamiseks. Ema on võimeline isegi magades kuulma laste hingamist, samas kui isa ei pööra sellistele detailidele enamasti tähelepanu. Hea haistmismeel kaitseb meid ning meie järglasi riknenud toidu ning looduslike vaenlaste eest(seda muidugi tuhandeid aastaid tagasi). Kuid miks mitte võtta seda kui head motiivi uue parfüümi ostmiseks, kui evolutsiooni käigus on meil arenenud vastavad kohastumused?

 

NAISED ON TUNDLIKUMAD

 

Tunnete eest vastutavad ajupiirkonnad on naistel paremini arenenud, sisaldades 10 % võrra rohkem närvirakke. Muide, sama käib ka mälu kohta. Meie vasak ning parem poolkera on omavahel palju paremini seotud kui meestel. Seepärast suudabki naine tegeleda mitme asjaga korraga. Seegi fakt, et naise aju kaalub mehe omast 14 % võrra vähem, ei ütle midagi tarkuse kohta – sest naise aju – olgugi et väiksem – funktsioneerib paremini!

 

SÜGAVAM HINGAMINE

 

Meie kopsud on meeste omadest veidi väiksemad, kuid tänu sügavamale hingamisele, saame iga hingetõmbega samapalju õhku kui mehed(umbes 0,5 liitrit rahuseisundis). Lisaks kõigele, aitab sügavam hingamine stresside ja pingetega efektiivsemalt toime tulla.

 

NAISE SÜDA LÖÖB KIIREMINI

 

Olles mehe südamest mõnevõrra väiksem, peab naise süda töötama rohkem. Täiskasvanud naisel lööb süda umbes 80 korda minutis, samas kui mehel ainult 72. Asi on selles, et naise kehas ringleb vaid 3,6 liitrit verd, mis on peaaegu liitri võrra vähem kui meestel(4,5). Kiire pulss on otseselt seotud sügava hingamisega – sellisel moel saab organism piisavalt hapnikku. Tänu sellisele kombinatsioonile saab meie keha ka raskemate ülesannetega hakkama – näiteks nii ema kui lapse varustamine hapnikuga raseduse ajal, kui tsirkuleeriva vere hulk suureneb 1,5 liitri võrra.

 

See kõik on heaks tõestuseks, et kuigi oleme väliselt meestest nõrgemad, on meie organism palju tugevam ja vastupidavam.

 

ILUSAT NAISTEPÄEVA!

 

Read 6860 times

Related items

  • Mis mõte on seksil?

    Suguline paljunemine on keeruline ja tülikas, kuid looduses on see laialt levinud pidevalt uusi nakatamisvõimalusi otsivate parasiitide pärast...

    armastus

  • Pelgupaik
     PELGUPAIK on Nicholas Sparksi ("Päevaraamat", "Kiri pudelis", "Ööd Rodanthe'is") samanimelisel menuromaanil põhinev romantiline põnevik, mille on lavastanud Lasse Hallström («Šokolaad», «Siidrimaja seadused»).... Kinodes alates: 1.03.2013

    film

  • Nende esimene aasta
     NENDE ESIMENE AASTA algab sealt, kus teised romantilised komöödiad lõpevad. Alates nende kohtumisest peol.... Kinodes alates: 14.02.2013

    film

ILUNIPID, MEIKIMINE

KOSMEETIKAVAHEND OTSAS?

Mingi kosmeetikavahend on otsas, seda on aga otsekohe vaja? Ära paanitse!

Loe edasi »
Kas koos või lahku?

Erinevate kosmeetikavahendite kombinatsioonid ei pruugi anda soovitud tulemust. Milliseid kombinatsioone on mõistlikum vältida?  

Loe edasi »

Hetkel on lehel...

We have 175 guests and no members online

Võta kaalust alla koos Ashley Bordeniga kõigest 14 päevaga!  (Nüüd mugav sinu nutitelefonil )

14 päeva vastu pidada pole üldsegi raske, sest nii lühikeseks ajaks suudad sa küll ennast kokku võtta. 

Veelgi enam, õigel rajal aitab püsida Ashely Bordeni isiksus, tema figuur ja välimus, sest teda ei kutsuta asjata fitnessi guruks. 

Dieedi reegleid loe siin  >>

Huvitavat näohoolduse kohta

Silmameigi tegemine

Silmameigi tegemist tuleb alustada korralikust alu

Loe edasi »
Mis värvi ripsmetušši valida?

Ripsmetuši ostmisel mõtleme harva, mis värvi valid

Loe edasi »

Küüned, Küünehooldus

Juuksehooldus

Juuksehooldus/šampoonid

Juuste õige hooldus? Õigesti valitud ho

Loe edasi »

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun