Print this page
Saturday, 11 July 2009 14:35

Erogeensed tsoonid: naudingu geograafia

Silitusi nimetatakse sageli armastuse meeks. Ja tõepoolest, inimkeha vajab kõrvaaugust kuni reie sisekülgede ja kõige salajasemate soppideni hellitusi, mis sageli väljendavad tundeid paremini kui sõnad.

seks

Kes võiks veel paremini teada meeleliste naudingute olemust kui kuulus võrgutaja Casanova! Tema meelistegevuseks olevat olnud intiimsed õhtusöögid, mis ilmtingimata algasid austritest.


Fantaasiaküllane Casanova tegi karbi lahti, võttis austri välja ning pani oma armsamale suhu, misjärel vahetati kirglikke suudlusi, kuna auster käis keelelt keelele. Casanova kinnitust mööda suurendab see mitmekordselt naudingut, mida annab meile suudlemine.


Nii mõnelegi võib niisugune erootilis-kulinaarne võte tunduda liiga eksootiline, aga see illustreerib ülihästi tõika, et naudingute allikad on lõputud ning inimkehas leidub rikkalikult „detonaatoreid”, mis vallandavad erutuse.


Tasub meeles pidada, et inimkeha on kaetud tuhandete retseptoritega, mis viibivad ooteseisundis. Ühel ruutsentimeetril on neid 10-140. Nendele väikestele imedele olemegi tänu võlgu oma naudingute eest. Retseptorid on koondunud korpuskuliteks. Kõige tuntumad – libiidokorpuskulid asuvad peenise ja kliitori näärmetes, aga neid leidub teisteski erogeensetes tsoonides. Just need sunnivadki meid pead kaotama.


Teine eripära: erogeensetes tsoonides on hästi arenenud veresoonte võrgustik, mis põhjustabki huulte, rinnanibude ja suguelundite punaka värvuse. Väiksemgi hellitus põhjustab nendes piirkondades vere ohtra juurdevoolu, mistõttu värvus muutub intensiivsemaks, nahk aga tõmbub kuumaks.


Seksuoloogid on juba ammu püüdnud naudinguallikaid klassifitseerida, eristades erogeensete tsoonide seas esmaseid ja teiseseid. Esimene auhind kuulub kahtlemata kliitorile. Selle ülierutuva punkti puudutamine nõuab õrnust, taktitunnet ja täpsust. Seksuoloogid teavad, et mehed kipuvad kohe hellitama suguelundeid, jättes teised erogeensed tsoonid unarusse. Nemad tõenäoliselt sooviksid, et nendega nõnda toimitaks: on ju mehel suguelund erogeensete tsoonide seas juhtkohal. Just sinna on kontsentreeritud kõige tugevamad tundmused ja kõige võimsama naudingu allikad. Suguti pea on närvilõpmete poolest eriti rikas ja reageerib kiiresti kergeimatelegi puudutustele.


Itaalia keeles on sõnal „silitama” ka teine tähendus – hellitama, õrnalt armastama. Ja tõepoolest: teisesed erogeensed tsoonid sobivad ülihästi õrnaks erootiliseks „vestluseks”.


Selle imelise dialoogi esimene etapp võiks hõlmata kõrvaauku ja kaela, nende kohtade suudlemine ja keelega puudutamine on head erutuse tekitajad. Kõrvade juurest õlgadeni kulgevad lihased on hellitustele ja õrnadele hammustustele eriti tundlikud.


Mitte kõik ei tea, et kaenlaalusedki on delikaatsetele hellitustele vastuvõtlikud. See piirkond on kaetud väga õrna nahaga ja selle puudutamine võib tekitada üpris meeldivaid aistinguid.


Sealt jõutakse hellitustega rindade juurde. Juba iidsel ajal arvati, et rindade ja naiste suguelundite vahel eksisteerib otsene närviseos. Ja tõepoolest: on naisi, kes võivad saada orgasmi vaid rindade stimuleerimisest. Nende tundlikkus tuleneb sellest, et nibude õrn nahk on väga rikas närvilõpmete ja veresoonte poolest. Ja just seepärast tõmbubki nibu suudlustest kõvaks ja tumedaks.


Huvitav, et ainult 30-40% meestele meeldib, kui nende nibusid hellitatakse, kolmandik aga väidab, et neid see isegi ärritab. See-eest puudutavad nad ise hea meelega naise rindu.


Naudingute maale viib teisigi nähtamatuid teid. Üks neist kulgeb naba ümbruse kaudu. Maksab vaid armastajal seal hetkeks pidama jääda, kui partneri kõhtu pidi hakkavad jooksma erutuse sipelgad. Needsamad meeldivad aistingud on peidetud ka põlveõndlasse.


Ja nüüd ongi õige aeg asuda armastatu jalgade kallale. Jalatallad ja varbad on üpris tundlikud kergele massaažile, sõrme- ja keelepuudutustele.


Reie sisekülg on samuti armastuseaas, mida mööda on veetlev ringi rännata! Sel piirkonnal on paljudes erootilistes toimingutes aukoht, sest just seal on nahk väga õrn ja nauding nii lähedal.


Plahvatusohtlik on lahkliha piirkond. See paikneb suguelundite ja anaalava vahel ja sellel on väga suur erogeenne potentsiaal. Meeste puhul tugevdab selle piirkonna stimuleerimine orgasmi: just sealt saavad alguse suguti närvilõpmed. Paljude sajandite vältel on Idas kasutatud eakate inimeste sugutungi suurendamiseks lahkliha masseerimist. Praktiline nõuanne: kui vajutate sõrmedega lahkliha piirkonda, võite ejakulatsiooni edasi lükata.


Lõputuid uuringuid võib korraldada laubal(„erootiline padjake”), reiel(seal on tundlikkus suurem kui kõhul) ja tagumikul. Tuharad on väga tundlik kehaosa, mis rõõmustab nii pilku kui ka kätt. Ka selja alaosas paikneva lohu puudutamine võib olla seksuaalselt erutav.


Inimkeha on lõputu naudingute allikas ning igaühel tuleb arusaamisele jõuda, mis on tema arvates keelatud, mis lubatud. Kui puudutused on ajendatud õrnusest ja armastusest, kaasneb nendega terve meretäis meeldivaid aistinguid.


Allikas: „Kallis, armas, ainuke”, Kirjastus Sünnimaa, 1999

pilt: sxc.hu 

Read 18496 times

Related items

Me kasutame küpsiseid selleks, et meie veebilehe külastamine oleks võimalikult meeldiv. Veebilehe kasutamist jätkates, kaasa arvatud maandumislehele jäämisega, nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun küpsiste kasutamisega sellel veebilehel.

Nõustun